Han kom fram på SVT / public service showen "Skavlan" och i ett uttalande sammanfattade han 25 + års forskning och vetenskapligt beprövade fakta.

En annan gäst på showen - Center ledaren och självutnämnd feminist Annie Lööf, var oense med honom. Enligt henne uppger uppgiften lika mycket som eller mer än genetiska könsskillnader.

Peterson berättade för henne "det är vad människor som tror på sociala konstruktioner istället för faktaanspråk". Han berättade också för henne att den typ av politik hon representerar inte fungerar - eftersom det maximerar skillnaderna mellan män och kvinnor snarare än motsatt.

Och han påpekade att tekniken har befriat fler kvinnor än feminism. I slutet av showen berättade han för Skavlan att han inte är "provocerande". Han talar sanningen, och om människor provoceras av fakta är det deras problem.

På onsdagen sade en annan feminist - Sveriges utrikesminister Margot Wallström offentligt om sina uttalanden vid ett kvinnor-seminarium.

Hon sa att Peterson skulle "krypa tillbaka under stenen som han kom ifrån" och tillade att hon "inte kan förstå varför människor slösar så mycket tid på den mannen".

Och på torsdag sade Peterson i en annan intervju med SVT att "Sverige är ett socialt experiment som har konsekvenser för hela världen".

Han baserade också intervjuaren för att förenkla den konceptuella modellen och fråga löjliga frågor. Ingen framstående feminist har kommenterat offentligt på sina senaste uttalanden hittills.

 

original: https://voiceofeurope.com/2018/11/sweden-is-a-social-experiment-that-has-implications-for-the-whole-world-jordan-peterson/

(Översatt med Google från engelska)